Janny de Moor Janny de Moor

2007: Aan tafel! Bijzondere Europese streekgerechten

In dit boek — geheel verschillend van het Nieuw Europees kookboek — presenteert Janny de Moor de regionale kookkunst van Europa die heeft kunnen profiteren van een in vele eeuwen opgebouwde ervaring. Wat met meerderheid van stemmen door de plaatselijke bevolking ooit tot het beste recept werd uitgeroepen staat in dit boek. We kunnen er zeker van zijn dat de kritische proevers alleen onomstreden successen lieten passeren. Op die manier onstonden gerechten die de trots van een streek werden en sindsdien als typisch plaatselijke traditie gelden. In onze tijd is het zeker niet onbelangrijk op te merken dat de producten die in deze gerechten gebruikt worden meestal niet uit verre landen kwamen, maar direct om de hoek verbouwd werden.

Janny de Moor verzamelde de meest interessante streekrecepten uit alle 48 lidstaten van de raad van Europa. De meeste van deze landen heeft zij zelf bezocht. Bovendien kon zij desgewenst raad vragen bij professionele koks ter plaatse die zij door haar eerdere Europese projecten goed kent. De culturele achtergrond van ieder recept wordt uit de doeken gedaan en suggesties voor een compleet menu met voorgerecht, nagerecht en begeleidende dranken ontbreken niet. Een uitgebreide bibliografie en registers op landen, voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten en de belangrijkste ingrediënten maken het boek gemakkelijk toegankelijk.

Deel publicatie:

More Posts