- Janny de Moor - https://www.jannydemoor.nl/nl -

Courgette Clermont-Ferrand

Ingrediënten

Voor twee:

 

Magnetrongerei:

 

Voor twee:

We waren in een bistro vlakbij het station in Clermont-Ferrand, Frankrijk. Onze kinderen waren voor het eerst van hun leven op eigen kracht met de spoorwegen daarheen gereisd en hadden er zelf hun tent op een camping opgezet. En weer netjes afgebroken. We moesten voor de terugreis een paar uur wachten met elkaar. Vandaar die bistro. En dan bevangt je als ouders een groot gevoel van dankbaarheid: ze zijn er nog! En kunnen zichzelf best redden.

Uiteraard wilden we ze trakteren en stelden dus van het menu een paar krachtige schotels voor. Maar nee, helemaal fout ingeschat. ‘Tja Pa en Ma, wij waren hier gisteren ook al en hadden niet veel geld meer over. Weet je wat jullie hier eens moeten proberen? Gevulde courgette!’

Nou stond courgette destijds in onze familie bekend als een vrij smakeloze komkommerachtige. Dus vooral ik keek nogal sceptisch op van dit voorstel. Maar pas op! Luister vooral eens naar je kinderen! Ze hadden het helemaal goed: het is hier een favoriet gerecht geworden. En het was goedkoop, dus we hebben maar niet meer gevraagd hoe dat allemaal gelopen was gisteren.

Wijn: Cabernet Sauvignon.