- Janny de Moor - https://www.jannydemoor.nl/nl -

Herfstharmonie

Ingrediënten

Voor twee:

Sommige bosrijke Veluwse dorpen luiden de herfst heerlijk in met een markt vol seizoensproducten, opgeluisterd door een harmonie-orkest dat enthousiast musiceert onder de vallende bladeren. Vandaag nemen we de herfst op de tong. Tamme kastanjes voeren de boventoon, harmoniërend met de overige najaarsgroenten. Die glanzende noten liggen op de Veluwe vaak voor het oprapen. Dat deden we ooit ook ijverig. Maar sinds bij thuiskomst de hele oogst vol bleek te zitten met wurmpjes geef ik de voorkeur aan een blikje (AH, Jumbo).

Liever geen blikje? Eerst een kruis snijden in de bovenkant van elke kastanje, dan een kwartier in een oven van 200 graden C. Vervolgens warm pellen (het bittere donkere velletje moet daarbij weg: lastig!) en daarna 10 minuten in water koken. In dit geval pureren.

Aardige bijkomstigheid van dit gerecht is dat u er overgehouden groenten in kwijt kunt want u kunt variëren op de bovenstaande combinatie. Als het goed is heeft ieder recept immers een open einde: smaken verschillen.

Wijn: witte Côtes du Rhône.

 

Menusuggestie: