- Janny de Moor - https://www.jannydemoor.nl/nl -

Marokkaans anijsbrood

Ingrediënten

Bakmateriaal:

 

Deeg voor 2 stuks:

 

Bovenop:

Kesra, een brood voor feestelijke gelegenheden. Anijs is namelijk de smaak van feest. Net als in de rest van de Arabische wereld zijn alcoholische anijsdrankjes populair in Marokko. Taounate en Tamrirt zijn gewoon te koop in  de supermarkt.

Anijsbrood wordt, ook in de steden, nog veel zelf gebakken. Niet thuis, maar in een gemeenschappelijke oven.

Brood breek je in Marokko. Brood is lepel, vork en bordje. Snijden geldt als heel verkeerd. Als iemand je brood ziet snijden zal hij zeggen: ‘Is het slachten van brood geoorloofd?’ Brood dat gemaakt is van de gave van Allah die tarwe heet, mag je niet met een mes beroeren.

Geef hierbij een Marokkaans gerecht als Geroosterde garnalen (Qamrun misjwi): Per persoon 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1eetlepel fijngehakte koriander en 1 eetlepel pijnboompitten met 1 mespunt gemalen komijn en flink wat cayennepeper door elkaar roeren. De helft mengen met 125 g gekookte gamba’s. De andere helft mengen met stukjes gegrillde en ontvelde paprika: de salade. De gamba’s aan 2 spitjes rijgen. Met nog wat olie bestrijken en heel even op de barbecue of onder de gloeiende grill leggen.