Janny de Moor Janny de Moor

Survey of Janny’s most important publications

Volgende publicatie

 

Dutch books

[1980:] Kok in eigen kring

Den Haag: Omniboek n.y. (1980) ISBN 90 6207 202 x

1983: Koken voor elkaar

Ede: Zomer & Keuning, 1983 ISBN 90 210 1011 9

1984 Buitenlands brood en gebak

Ede: Zomer & Keuning, 1984 ISBN 90 210 1017 8

1985: Soep als maaltijd

Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1985 ISBN 90 210 1326 6

1988: Bijzondere boterhammetjes

Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1988 ISBN 90 210 1368 1

1988: Samen tafelen

Ede/Antwerpen: Zomer & Keuning, 1988 ISBN 90 210 1414 9

1990: Het feestkookboek

Weert: Uitgeverij M&P, 1990 ISBN 90 6590 383 6

1992: Koken op kamers

Weert: Uitgeverij M& P, 1992 (reprint of Koken voor elkaar) ISBN 90 6590 659 2

1993: Gerechten voor de Kerst

Weert: Uitgeverij M& P, 1993 ISBN 90 6590 826 9

1993: Internationaal bakken

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 1993 ISBN 90 210 0535 2

(selectie uit Buitenlands Brood en Gebak)

1994: Budget kookboek

Weert: Uitgeverij M& P, 1994 ISBN 90 6590 820 x

1998: Groot Arabisch kookboek

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 1998; tweede druk, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2000; derde druk, Utrecht: Het Spectrum, 2007 ISBN 90 215 3258 1

1999: Het kookboek van de eeuw

met N. de Rooij en A.Tielemans, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, eerste tot derde druk,1999 ISBN 90 215 8552 9

2001: Wijn in de Keuken

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2001 ISBN 90 215 9985 6

2001:De streekkeukens van Europa: Turkije

met Rianne Buis, Zaandam: Albert Heijn, 2001. Geen ISBN

2002: Kookorganiser

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2002 ISBN 90 215 3728 1

2003: Regionale lekkernijen uit heel Nederland

Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2003 ISBN 90 274 9944 6

2004: Nieuw Europees kookboek

met N. de Rooij, Utrecht: Het Spectrum, 2004 ISBN 90 274 9944 6

2007: Aan tafel! Bijzondere Europese  streekgerechten

Het Spectrum, Utrecht 2007 ISBN 97 890 274 5172 9

2008: Nederlands kookboek

Utrecht: Veltman Uitgevers, 2008 ISBN 90 5920 733 5

2011: De Nederlandse kookkunst: Een kostelijk verhaal

met N. de Rooij en A.Tielemans, Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst,

Heemstede, 2011 ISBN 97 890 8176 8306

2011 11 recepten met een verhaal in: Han Wilmink & Tini Brugge (redactie)

Koken met bezieling: De smaak van het jaar in 48 recepten

Kok, Utrecht, 2011 ISBN 978 90 435 1841 3

2014: Vorstelijk tafelen in Nederland: onze vaderlandse kookgeschiedenis

met N. de Rooij en A.Tielemans, Stichting Ontwikkeling Nederlndse Kookkunst,

Heemstede, 2014 ISBN 978 90 9028196 4

2017: Simpel koken: Eenvoudige menu’s voor elk seizoen.

Aria Media Company, Tiel, 2017, ISBN 978-94-026-0203-6

 

English Books

2003: Dutch Cookery: Savouring a Century

[translation of Kookboek van de Eeuw], met N. de Rooij and A. Tielemans, Ede/Antwerpen: Kosmos – Z  & K, 2003 ISBN 90 215 3769 9

2004: European Cookery

met Nico de Rooij, Utrecht: L’Europe à Table/ Spectrum, 2004 ISBN 90 2749943 8

2007: Dutch Cooking

Aquamarine/Anness Publishers. London, 2007. (No ISBN)

2009: Dutch Culinary Art: 400 Years of Festive Cooking

[enlarged edition of Dutch Cookery], met N. de Rooij en A. Tielemans, Heemstede, Dutch Culinary Art Foundation, 2009 ISBN 978 90 9024426 6

2010: Dutch & Belgian Food and Cooking

with S. Vandyck, Lorenz Books/Anness Publishers, London 2010 ISBN 978-0-7548-2055-0

2012: Recipes from my Dutch Kitchen

Aquamarine/Anness Publishers. London, 2012 ISBN-13-978-1-903141-99-14

 

Articles

Janny de Moor has written more than  1000 articles in Dutch. Here only the papers she presented  at the  Oxford Symposium on Food and Cookery are listed.

2002: The Flattest Meal: Pancakes in the Dutch Lowlands

In: H. Walker (ed.), The Meal: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 2001, Prospect books: Totnes 2002, 67-80 ISBN 1 903018 24 2

2000: Farmhouse Gouda: A Dutch Family Business

In: H. Walker (ed.), Milk: Beyond the Dairy: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1999, Prospect Books: Totnes 2000, 107-116 ISBN 1 903018 06 4

1998: In the Beginning Was Fish: Fish in the Ancient Near East

In: H. Walker (ed.), Fish: Food from the Waters: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1997, Prospect Books: Totnes 1998, 84-9. ISBN 0 907325 89 0

1996: Dutch Cookery and Calvin

In: H. Walker (ed.), Cooks and Other People: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1995, Prospect Books: Totnes 1996, 94-10. ISBN 0 907325 72 6

1994: The Wafer and its Roots

In: H. Walker (ed.), Look and Feel: Studies in Texture, Appearance and Incidental Characteristics of Food: Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1993, Prospect Books: Totnes 1994, 119-12. ISBN 0 907325 56 4

1991: Eating Out in the Ancient Near East

In: H. Walker (ed.), Public Eating : Proceedings of the Oxford Symposium on Food and Cookery 1991, Prospect Books: Totnes 1991, 213-22. ISBN 0 907325 47 5

Volgende publicatie Deel publicatie:

More Posts