Janny de Moor Janny de Moor

 2014: Vorstelijk tafelen in Nederland: onze vaderlandse kookgeschiedenis 

Dit is een aanzienlijk uitgebreide uitgave van De Nederlandse kookkunst: Een kostelijk verhaal (2011). Janny schreef voor deze uitgave o.a. een geheel nieuw hoofdstuk over de eetcultuur in Nederland vanaf 7000 jaar geleden tot heden, met bijzondere aandacht voor diners van het koninklijk huis. Samen met chefkok Albert Tielemans ontwierp zij eigentijdse versies van recepten uit het eerste Nederlandse kookboek van Carolus Battus (1593) en recepten van Johan Pieter Gros, de hofkok van Willem I, de eerste koning van Nederland. Het boek is verlucht met kleurenreproducties van schilderijen uit Nederlandse musea. De dienst van het Koninklijk Huis en het Koninklijk Huisarchief leverden een schat aan infomatie. Bekende Nederlandse chefs en bedrijven verleenden hun medewerking aan deze schitterende uitgave die tot stand kwam onder leiding van Nico de Rooij, voorzitter van de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst.

Deel publicatie:

More Posts