Janny de Moor Janny de Moor

2008: Nederlands kookboek

In dit boek (Nederlandse vertaling van Dutch Cooking) beschrijft Janny de Moor de unieke en heerlijke keuken van haar eigen land in meer dan 80 makkelijk te volgen recepten. In een multiculturele samenleving als de Nederlandse is het niet meer zo makkelijk te zeggen wat nu de typisch Nederlandse keuken is. Echter, als geboren Nederlandse en ervaren kookhistorica was Janny de ideale persoon om de plaatselijke tradities over Nederlandse gerechten te boekstaven. Dat doet zij met vele anecdotes en veel leerzame informatie over de achtergronden. Vaak geeft zij variaties op een recept aan zoals die in verschillende provincies te vinden zijn. Het boek bevat een inleiding over de cultuur en de tradities van Nederland, inclusief informatie over de plaatselijke geografie en producten, de geschiedenis van Nederlandse eetgewoonten en locale of nationale festiviteiten.

Alle recepten worden zowel volgens het metrische stelsel als volgens het Britse stelsel gegeven. Als Amerikaanse of Australische maten verschillen wordt ook dat aangegeven. Temperaturen vindt men zowel in Fahrenheit als in Celsius. Bij ieder recept staat een overzichtje van de voedingswaarde. Meer dan 350 speciaal voor dit boek gemaakte foto’s van stappen in de bereiding en van het eindresultaat maken het boek een lust voor het oog.

Deel publicatie:

More Posts