Janny de Moor Janny de Moor

Wina Born Prijs 2004

Ten einde de ontwikkeling van originele bijdragen aan de gastronomische literatuur in Nederland te bevorderen loofde de Nederlandse organisatie voor hotels, restaurants, bars en cafés (het Horeca Branche Instituut) destijds een jaarlijkse prijs uit voor het beste kookboek dat op de markt was verschenen. De prijs was genoemd naar de bekende Nederlandse culinaire auteur Wina Born.

In 2004 kreeg Janny de Moor de prijs voor haar boek Wijn in de keuken. De voorzitter van het Horeca Branch Instituut, Ben Rijgersberg, prees dit werk als representatief voor heel Janny’s werk dat volgens de jury gekenmerkt wordt door een gedegen kennis van haar onderwerpen, een heldere stijl en haar vermogen de kookkunst in een breed cultureel en historisch perspectief te plaatsen.

De prijs bestond uit een glazen wisselprijs waarin de namen van vroegere winnaars waren gegraveerd plus een bedrag voor verder onderzoek op kookgebied. De prijs werd uitgereikt tijdens een galadiner in Grand Hotel Huis ter Duin, Noordwijk, dat bereid was door meesterkoks geassisteerd door studenten van de hotelscholen.

Deel publicatie:

More Posts