Janny de Moor Janny de Moor

1998: Groot Arabisch kookboek

De Arabische keuken kan bogen op een eeuwenoude traditie die Janny de Moor als Semitist en Arabist door kon trekken naar oude documenten die in sommige gevallen minstens 4500 jaar oud zijn. Haar boeiende verhalen en gedegen kennis van de Arabische keuken droegen ertoe bij dat het een boek is geworden dat enerzijds veel informatie bevat maar er anderzijds in slaagt de sfeer van de 1001 nacht te bewaren. De Arabische kookkunst is zuinig met vlees en energie, wat opgevangen wordt door een hoogst intelligent gebruik van groente, kruiden en specerijen. De Arabische keuken mag daarom aanbevolen worden als een milieuvriendelijke en gezonde manier van voedselbereiding. Voor dit boek heeft Janny de Moor veel gereisd in Libanon, Syrië, Jordanië, Egypte, Oman, Tunesië and Marokko. In 2007 verscheen ook van dit boek een derde druk onder de titel Arabisch Kookboek.

Deel publicatie:

More Posts