Janny de Moor Janny de Moor

2002: Kookorganiser: Koken met de seizoenen

In dit boek presenteert Janny de Moor telkens drie verrukkelijke menu’s voor elke maand van het jaar. De moderne westerse mens is eraan gewend geraakt dat alle voedingsmiddelen het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Weinigen lijken nog te weten in welk seizoen bepaalde soorten groente, fruit of vis normaal op de markt komen. Toch zijn juist in die maanden deze producten goedkoper en smaken beter. Met de seizoenen meekoken is ook milieuvriendelijker.

Iedere maand zijn er wel traditionele feesten. Godsdienstige feesten zoals Pasen, Kerst, Allerheiligen, Ramadan met het slotfeest Eid, Valentijnsdag, Sinterklaas. Veel mensen hebben eigenlijk slechts een vaag idee van wat die feesten inhouden en zouden wel willen weten wat voor specialiteiten men dan pleegt te eten. Janny de Moor legt het allemaal uit.

Deel publicatie:

More Posts